Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Preveze Deniz Zaferi Erdek'te de kutlandı

Preveze Deniz Zaferi Erdek

Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü, Erdek Mayın Filo Komutanlığı ve Deniz Üssü’nde de coşkuyla kutlandı. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nun kutlama mesajının okunmasının ardından 27 Eylül Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü ile ilgili sunum gerçekleştirildi. Sunumdan sonra Erdek Mayın Filo Komutanı Tuğamiral Mustafa Zeki Uğurlu, düşüncelerini açıkladı. Yelken ve akuatlon yarışı startının verilmesinden sonra konuklara, “deniz ve asker” konulu resim sergisi, deniz okulları ve Sat/Sas stantları gezdirildi. Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesinin ardından akuatlon ve yelken yarışları tamamlandı. Heptatlon ve yelken yarışlarında dereceye girenler ile yarışmalar kapsamında birinci olan gemiye ödül verilmesinden sonra tören tamamlandı.

Törenin ardından mülki erkan, konuklar ve sivil halkın katılımıyla gemilerin seyri gerçekleşti. Tavşan Adası’nın güneyinde yapılan seyir sırasında iki gemi arasında gerçekleştirilen “posta çantası eğitimi” ilgiyle izlendi. Gün boyunca vatandaşlara, Üs Komutanlığı’ndaki gemiler de gezdirildi.
Erdek Deniz Üssü ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Kurmay Albay Ferhat Bağlarlıoğlu’nun da hazır bulunduğu Erdek Mayın Filo Komutanlığı’ndaki törene İlçe Millî Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdem Eren de katıldı.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler:
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli